TheaterCafé OpStand…

TheaterCafé OpStand Predikt De Revolutie!

Op een ochtend werd ik wakker met bovenstaande titel in mijn hoofd. Geen idee wat het was, maar het klonk als iets dat nader uitgewerkt wilde worden. Ik heb verschillende mensen erbij gevraagd om tot een theatervoorstelling te komen onder het thema ‘Revolutie!’ Iedereen, elke act, heeft daar een eigen invulling aan gegeven. Theater, cabaret, stand up comedy, voordracht, en muziek maken een gevarieerde en caleidoscopische voorstelling, die ook nog eens per uitvoering verschilt…

De première in het Zeeheldentheater te Den Haag was op vrijdag 17 april 2015 – een knaller!

Enkele reacties van het premièrepubliek:

“Mooie voorstelling! Scherp en grappig!” / “Voortreffelijk!” / “Flabbergasted!” / “Mooie gedichten!” / “Briljant, goed te volgen, heel knap – wat een leuke avond!” / “Werd vanmiddag meegevraagd; blij dat ik dat spontaan heb gedaan!”

 

Dit is het moment om de revolutionair in jezelf los te laten. Kom ook!

Donderdag 7 mei om 20.00 uur in De Kroepoekfabriek te Vlaardingen

Vrijdag 8 mei om 20.15 uur in De Nieuwe Regentes te Den Haag

Op vrijdag 15 mei om 20.00 uur in De Nieuwe Poort te Amsterdam-Zuid

Op zaterdag 16 mei om 20.30 uur in het Rietveld Theater te Delft

TheterCafé OpStand Predikt De Revolutie!

Even voorstellen?

Harry Zevenbergen  (foto: Look J. Boden)
Harry Zevenbergen
(foto: Look J. Boden)

 

Harry Zevenbergen is dichter-performer, columnist, docent poëzie & performance, presentator en organisator van literaire podia/festivals. Tussen 2007 en 2009 was hij Stadsdichter van Den Haag. Nu is hij voorman van het Haags Dichtersgilde.

Hij publiceerde onder andere: Punk in Rhenen (Papieren Tijger, 2004), Paal in Wegdek (Witte Uitgeverij, 2009), Vakantiethuis.nl (De Nieuwe Haagsche, 2009), De Zwaartekracht is ook maar een mening (LetterRijn, 2014)

Speelt alle voorstellingen mee

Dick Keulemans  (foto Look J. Boden)
Dick Keulemans
(foto Look J. Boden)

 

Dick Keulemans is van huis uit tandarts, en en passant beeldend kunstenaar. Ondertussen is hij nu hard op weg zijn cabaretopleiding bij de Paul van Vliet Academie af te ronden.

 

Speelt alle voorstellingen mee

 

Dennis van Aalst  (foto: Look J. Boden)
Dennis van Aalst
(foto: Look J. Boden)

 

Dennis van Aalst treedt niet graag op de voorgrond, aldus juffrouw Pott van de tweede klas van de lagere school. Zijn spreekbeurten ‘De Molen’, ‘Het Vliegveld’, ‘Kamerplanten’ en ‘De Bever’ kregen steevast een magere onvoldoende. Ondanks haar heeft hij zich toch proberen te ontwikkelen. Van een cursus stijldansen tot gekleed zwemmen. Dat zie je nog steeds terug in zijn uiterst subtiele lichaamsbeheersing. De enige garantie die je bij hem hebt, is dat hij ongecensureerd kaal is. Stand up comedy.

Speelt alle voorstellingen mee

Renate Pauw  (foto: Look J. Boden)
Renate Pauw
(foto: Look J. Boden)

 

Renate Pauw peinst, twijfelt en overleeft al 34 jaar deze realiteit. Het liefst begeeft zij zich spelenderwijs in de wereld van educatie en theater. Ze zet regelmatig haar hakken in het zand. Al drie jaar heeft ze verkering met haar grote liefde: een Volkswagen T3. Ze telt 185 centimeters girlpower!

Dagelijkse verwondering: de manier waarop we met elkaar en de omgeving omgaan, de knulligheid van bepaalde regels, klepperende deuren. Allemaal dingen die ervoor zorgen in opstand te komen en opstandig te worden…

Speelt alle voorstellingen mee

Sylvester Huffnagel (foto: Look J. Boden)
Sylvester Huffnagel
(foto: Look J. Boden)

 

Sylvester Huffnagel is een jonge gitarist, afgestudeerd aan de popacademie te Rotterdam. Na ruim 7 jaar actief te zijn als gitarist in pop,rock, en softrock bands, breid hij zijn interesse en speelstijlen uit met klassieke en Spaanse invloeden. Tijdens de voorstelling bouwt hij onder meer improviserend een soundscape op.

Hij speelt in verschillende bands en hij geeft les bij Stichting de Ambachts muziekschool.

 

Speelt vier van de vijf voorstellingen mee (alleen niet in Vlaardingen, 7 mei)

De Spraakmakers
De Spraakmakers

 

De Spraakmakers – Michel Reinders & Frank van Hoorn zijn speechschrijvers van beroep. Overdag schrijven zij toespraken voor mannen met stropdas en vrouwen in mantelpak. ’s Avonds klimmen zij zelf op het podium en vertellen ze verhalen.

Spelen mee op 7 mei in De Kroepoekfabriek,Vlaardingen, en 8 mei De Nieuwe Regentes, Den Haag

Look J. Boden (Foto: Look J. Boden)
Look J. Boden
(Foto: Look J. Boden)

 

Look J Boden
Vlaardingse stadsdichter, portret- en kleinkunst fotograaf en designer. Hij is gefascineerd door tegenstrijdigheden als ‘kracht & kwetsbaarheid’ en ‘liefde & dood’.

Speelt mee op 7 mei (De Kroepoekfabriek, Vlaardingen), 8 mei (De Nieuwe Regentes, Den Haag) en 16 mei (Rietveld Theater, Delft)

 

Straattheater Indigo  (foto: Look J. Boden)
Straattheater Indigo
(foto: Look J. Boden)

 

Straattheater Indigo met Jos van der Marel & Cees Kamminga is een groep mensen die al vijf jaar een grote verscheidenheid aan dynamische en mobiele acts op straat verzorgt. Voor het eerst zijn ze nu ook op het podium te vinden. Met als doel: iedereen weer de straat op jagen (voor de Revolutie)! Indigo werkt vanuit drie kernwaarden: improvisatie, intuïtie en interactief. Ook tijdens het debuut in het theater blijven deze kernwaarden onverminderd van kracht…

Spelen op 17 april, 15 en 16 mei

 

Ruben van Zwieten
Ruben van Zwieten

Ruben van Zwieten is koopman en dominee in één persoon verenigd. Initiatiefnemer en ondernemer van De Nieuwe Poort op de Amsterdamse Zuidas: een huis, en op de beste momenten een huiskamer, voor ontmoeting en inspiratie, open voor iedereen. Hij studeerde theologie in Leiden.

In 2012 verscheen bij uitgeverij Prometheus / Bert Bakker zijn eerste boek dat hij schreef met zijn collega Ad van Nieuwpoort: “De Bijbel op de Zuidas”. Hij treedt regelmatig op in de media en is columnist bij Het Financieele Dagblad. Sinds oktober 2014 is hij Lid van de Monitoring Commissie Code Banken. In december 2014 werd hij door de Volkskrant uitgeroepen tot de top 5 meest invloedrijke mensen van de toekomst.

Speelt mee in De Nieuwe Poort, 15 mei

 

Madelijne & Amir
Madelijne & Amir

Madelijne Kool & Amir Swaab

Madelijne was reclamemaker met een eigen reclamebureau en besloot op een winterse januaridag in 2014 haar hart te volgen. Sindsdien is ze cabaretier, liedjesmaker en schrijfster. En voor en na moeder van vier dochters. Begin 2012 speelde ze met Anne-Tjerk Mante en André Pouwer het kleinkunstige en poëtische programma ‘Samen Smelten’. Inmiddels speelt ze met musicus Amir Swaab haar soloprogramma ‘Met Kool aan de gang!’ Amir is multi-instrumentalist, componist en tekstschrijver.

Spelen mee op de première, 17 april

Anne-Tjerk Mante  (foto Look J. Boden)
Anne-Tjerk Mante
(foto Look J. Boden)

 

Anne-Tjerk Mante wil het liefste iets moois maken en overbrengen. En dat moois kan allerlei vormen aannemen, zoals gedichten en liedjes, beeldend werk, theater, voordrachten…

Hij schreef het boek ‘Afgaan op Uiterlijk’, over mannen en kleren in het Nederlandse straatbeeld, en hij is co-auteur van de bundel Met beide Voeten in de Modder I, met dagboekaantekeningen en gedichten over de Tweede Kamer.

Speelt alle voorstellingen mee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *