Referenties

Philip WalkateAnne-Tjerk is een artistieke alleskunner. Van zijn schilderijen tot zijn gedichten, maar ook in performance, acteren en zingen geeft hij nieuwe dimensies en onverwachte invullingen aan begrippen als originaliteit, absurditeit, creativiteit, humor, schijn- en werkelijkheid. En dat alles op een ontregelende, vrolijke manier. Wie verrast wil worden en nog eens en dan nog een keer moet bij Anne-Tjerk zijn. Dus niet verrast zijn als hij met iets verrassends komt.

– Philip Walkate (cabaretier, schrijver, presentator, www.philipwalkate.com)

 

Bruni HeinkeIk heb je leren kennen als een talentvol mens. Onze samenwerking op het toneel was een inspirerende ervaring. Later toen ik ook je kunst zag was ik verrast door je fantasie en diepgang. Hoop nog veel van je te horen en te zien!! Lieve groet,

– Bruni Heinke (actrice)

 

Arnold TimmermanDenk je net te weten waar Anne-Tjerk in uitblinkt, blijkt hij je met de volgende kunstvorm om de oren te kunnen slaan. Van de ene inspiratie in de ander, iets waar ik met volle teugen van blijf genieten. In november was Anne-Tjerk dagvoorzitter/ceremoniemeester bij mijn boekpresentatie. Van hem werd gevraagd om alles op creatieve manier out-of-the-box manier aan elkaar te lijmen. Voor mij was hij het absolute hoogtepunt van de dag. Een aanrader voor iedereen die zijn events luister bijgezet wil hebben middels gedichten, toneel, muziek, schilder- en tekenkunst!

– Arnold Timmerman, coach en auteur van ‘Leidingschap’ en ‘Meesterschap in coaching’ (www.arnoldtimmerman.com)

 

Ik zag een theatervoorstelling van Anne-Tjerk op video. Vanaf het scherm raakte het me al. Ik heb ervanuta_koch_2014
genoten. Het was prachtig. Hij is heel erg goed in wat hij doet. Wat hij doet heeft inhoud en klasse, het is subtiel en toch (of juist daardoor)  scherp en duidelijk. Een volgende keer wil ik er live bij zijn! Dus Anne-Tjerk: ik zie uit naar een avondvullende voorstelling van je! Chapeau, blijf ermee bezig, je maakt mooie dingen, daar mogen mensen van genieten!

– Uta Koch

 

12 x 1 koeWij hebben voor ons huwelijk aan Anne-Tjerk gevraagd om een aantal kleurige inktschilderingen te maken voor ons bruidspersoneel. Wij trouwden op het platteland dus dit moest iets met koeien zijn. Hij heeft dit werkelijk super gedaan. Kleine schilderingen, met enorme humor erin en allemaal verschillend: een koe met een hek en een spinnetje, een springende koe, een zittende koe enzovoorts (dit 12 keer, zie hiernaast!).

We waren vergeten zelf een kunstwerk te bestellen voor onszelf. Toen we 10 jaar getrouwd waren heeft Anne-Tjerk een grote inktschildering met dezelfde koeien gemaakt: pa en ma, drie kinderen en onze huisdieren (twee honden, drie katten). Ontzettend leuk en vrolijk geworden in dezelfde stijl als ons huwelijkspresentje.

Vooral de humor in de schilderijen en de felle kleuren spreken me aan.

– Henriëtte Bood – Van Sytzama (www.boodadvocatuur.nl)

 

Deodaat van der BoonAnne Tjerk vertelde in een kerk, zeer goed gevuld met kinderen, hun ouders en en ouderen op een beeldende manier een door hem geschreven verhaal. Een begaafd verteller, die met zijn verhaal binnenkomt!

– Deodaat van der Boon (predikant)

 

Anne-Tjerk is een multi-talent in de kunsten. Ik concentreer me hierbij even op zijn beeldend talent. Opgeleid aan de Koninklijke Academie in Den haag, werkend met onder andere ei-tempera, creëert hij een diversiteit aan stijlen in z’n schilderijen. Ik hou van zijn kleurgebruik/gevoel en zijn sterke verbeeldingskracht. Daarnaast is hij als mens een warme persoonlijkheid met brede interesses.

– Ronald Edens (beeldend kunstenaar, grafisch ontwerper, www.ronaldedens.nl, www.studio-edens.nl)

 

Fardoe SwaanswijkAnne-Tjerk wekte nieuwsgierigheid door zijn verschijning met pet en ruitjesbroek.  Bij verder “onderzoek” ontdekte ik een ondernemende kunstenaar die zijn talenten voor vele dingen inzet. Als geen ander weet ik dat ondernemen als kunstenaar/artiest tegenwoordig noodzakelijk is en vind het inspirerend te zien en lezen wat Anne-Tjerk allemaal doet! Theater, poëzie , beeldende kunst, all very interesting! Als ik kijk naar het Portfolio van Anne-Tjerk, zie ik een grote diversiteit, brede verbeelding en kundigheid.

– Fardoe Swaanswijk (zangeres, actrice, zang-performance docent, www.fardoeswaanswijk.nl)

 

Anne Tjerk Mante is een van de meest veelzijdige en gepassioneerde kunstenaars die ik (werkend in de museumwereld) ken. Als huisgenoot tijdens zijn studententijd zag ik hem – met groot genoegen en oneindig vermaak – ontpoppen als een beeldend kunstenaar, toneelspeler, en muzikant. Ik heb een diep respect voor zijn toewijding en doorzettingsvermogen om zijn passie voor de kunst te volgen. Anne Tjerk’s werk verrast en raakt me elke keer opnieuw, door de prachtige combinatie van kwaliteit, originaliteit en diepgang.

– Nynke Dorhout (Massachusetts, USA)

 

Pat HoukesHet werk van Anne-Tjerk maakt mij stil. Kijkend naar zijn schilderijen zie ik in elk thema het begrip ruimte op een heel eigen manier uitgebeeld. De lagen in het krachtige kleurgebruik en het sterke contrast tussen licht, donker en de kleuren onderling, tonen een heel eigen wereld. Tijdens het voordragen van zijn gedichten klinkt zijn stem ritmisch. Afwisselend hard en zacht, bijna muzikaal spreekt hij een stroom van woorden uit, die samen prachtige associaties oproepen en tot mijn verbeelding spreken. Die kracht brengt stille ontroering en lokt ook uitbundig lachen uit wanneer humor onverwacht haaks op de ernst volgt. – Pat Houkes (beeldend kunstenares, www.pathoukes.nl)

 

Anne-Tjerk is een bevlogen kunstenaar, met wie je goed kunt samenwerken. Hij staat open voor nieuwe disciplines.

– Anne Fehres (filmmaker)

 

Rick van KeulenAnne Tjerk ken ik als een man met een liefde voor het vak, veelzijdig (muziek, dichten, kunst) luistert naar je en daarmee heel duidelijk kan weergeven en uitdragen , dit vind ik  een essentieel onderdeel die elk “goed” kunstenaar zou moeten bezitten omdat je dat terugvindt in het werk.
– Rick van Keulen (ambtenaar en levensgenieter met handen en ogen voor de samenleving)

 

Anne-Tjerk is uniek in zijn veelzijdigheid. Hij verstaat de kunst van het woord en van het beeld, en beide op de alle manieren denkbaar. Het allermooiste is echter dat zijn kracht niet ligt in die universatiliteit, maar in het daadwerkelijk uitblinken in al die individuele kunstgebieden.

– Alexander Mante

 

Floor KistToen Anne-Tjerk na zijn studie Rechten vertelde dat hij naar de kunstacademie zou gaan, was dat voor mij geen verrassing. Voor hem was het wel een vervulling. In onze studententijd bleek zijn talent al. Als wij samen een sketch moesten maken of een lied moesten schrijven kon hij uit het hoofd zinnen maken waar ik waarschijnlijk dagen over zou doen. Een van zijn grappige gedichten vond ik zelfs zo leuk dat ik het op een T-Shirt heb laten drukken. Een paar jaar geleden bracht hij ansichtkaarten uit van zijn schilderijen. Ik heb er geen een van verstuurd omdat ik ze te mooi vind en ze graag zelf wil houden. Van zijn werk waren de beeldhouwwerken de grootste verrassing. Dat hij kon schilderen en dat hij teksten kon maken, dat wist ik wel. Maar zijn objecten waren weer anders dan zijn andere werk – vrijer, eigener. En dat zijn partner kunstenares is, zegt alles over zijn liefde voor de kunsten en zijn muze.

– F.J. Kist (www.toolkist.nl)

 

Ilonka CoenraadAls kunstenaar is Anne-Tjerk uniek en zeer veelzijdig. In elke vorm is zijn creativiteit bijzonder. Op het podium is hij net zo getalenteerd als met papier en pen, of verf en doek. Daarnaast heeft Anne-Tjerk ook een zeer aangename persoonlijkheid, een mooie combinatie.

– Ilonka Coenraad (www.blueenergycompany.nl)

Anne-Tjerk is in staat informatie van zijn gesprekspartner op te vangen die niet in woorden werd gevat. Met de nieuwe gegevens schept hij een originele en ook herkenbare creatie die voor beide partijen verrassend werkt.

– Jill Stolk (www.jillstolk.nl)

 

Linda KooningEn, ik zeg het nog één keer ;-), wat een geweldige, energieke, en creatieve sessie kun jij neerzetten! Het eerste gedicht wat je voorlas, over ‘Het Systeem’, is me met name bijgebleven.

– Linda Kooning

 

Anne-Tjerk weet met weinig woorden zijn verwondering over de wereld en natuur om hem heen, treffend te beschrijven. Zijn tweets/ teksten staan garant voor een glimlach door de manier waarop hij dingen net even creatiever ziet of anders benoemt.

– Sanderijn Vermeeren (www.onderwijsadvies.nl)

 

Al verschillende werken van de beeldend kunstenaar Anne-Tjerk Mante sieren onze muren en die van familie en vrienden. Origineel en met een verhaal, en een genot om naar te kijken.

– particulier verzamelaar

 

Anne-Tjerk neemt je met zijn voordrachten en presentaties helemaal mee.

– Jessica

 

Anne-Tjerk is een veelzijdig man, die met beelden en woorden speelt. Daar word ik blij van. Hij maakt kunst waar ik wat mee kan! Wat ik gaaf vind aan het schilderij dat we van hem hebben is dat er steeds iets in te ontdekken is en je je eigen verhaal erbij kan vertellen.

– Leon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *