#Theaterblog: Kijken en Gluren

Graag neem ik je mee naar deze drie onderwerpen:

1. Ruis, the movie
2. Gedichtendag en Poëzieweek, 30.1- 5.2.2020;
3. Festival Gluren bij de Buren (Den Haag), zondag 9.2.2020

Hartelijke groet,
Anne-Tjerk

    1. Ruis, the movie

Afgelopen oktober lanceerden Micha en ik op Spotify de spoken word track Ruis.          Al snel ging het Micha kriebelen. Dat krijg je met ruis. Hij zag er beeld bij.

En zo togen we onlangs de wereld in om Ruis bij elkaar te filmen.
Micha tekende voor cameravoering en productie.
We zien graag je reactie onder de clip op YouTube!
2. Gedichtendag en Poëzieweek
Op donderdag 30 januari begon de Poëzieweek met Gedichtendag. Het thema voor deze poëzieweek luidt: “De toekomst is nu”. Zondag 2 februari is er een poëziebrunch in de Haagse Kunstkring, waar verschillende dichters, onder wie Edith de Gilde, Gerrit Vennema, Paul van Vliet en Will van Sebille hun dichterlijke insteek op het thema zullen voordragen. Ook ik mag daaraan bijdragen. Voor de gelegenheid schreef ik het gedicht ‘Aandrijfkracht’:
Aandrijfkracht

Toen ik opstond in het holst van de nacht
en niets dan schaduwen schenen
plantte ik ontheemd mijn tenen
in wat ik argeloos aannam en dacht
de voetsporen van de tijd verdwenen

Stilstaand nauwelijks bij te benen
niet de tijd, maar ik glijd onzacht
vooruit, heen en weer, terug, de vracht
waaraan mijn schouders hun pijn ontlenen
herinneringen uit nooitgedacht

Ik heb zelf mijn verleden voortgebracht
waarheid vermalen tussen molenstenen
zo dacht ik te overleven op nullen en enen
rondgestrooid als een jammerklacht
terwijl ik voelde: ik ben niet diegene

Daarin schuilt het schizofrene
nu de dageraad de dag van mij verwacht
de toekomst heden die ik mij had gedacht
los van die vermaledijde tijd verdwenen
Verwondering is mijn aandrijfkracht

3. Festival Gluren bij de Buren (Den Haag), zondag 9.2.2020

In verschillende steden in het land zal op zondag 9 februari weer het festival ‘Gluren bij de Buren’  plaatsvinden. Intieme podia, tussen de schuifdeuren, ultieme huiskameroptredens. Maat Micha Götz en ik spelen die dag drie optredens van ongeveer een half uur onder de noemer ‘Precies hetzelfde, maar dan anders’. Tijden: 12:45-13:15 uur, 14:15-14:45 uur, 15:45-16.15 uur. Locatie: Lepelstraat 2 D Den Haag. Gastvrouw en gastheer: Nelleke & Jasper.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *