Beeldend Werk

Op deze pagina tref je een selectie aan van mijn beeldende werk.
In het bijzonder schilderijen en tekeningen. En enkele ruimtelijke werken.
Mijn grafische werken zijn afzonderlijk te zien via het GRAFIEK- overzicht.
Wil je meer over een werk weten, of een werk aanschaffen, neem dan contact
met me op!

Iets over mijn beeldend werk

Als er iets kenmerkend is aan mijn werk, en in dit geval mijn beeldend werk, is dat het veel verschillende verschijningsvormen kent. Divers en verrassend. Vaak figuratief, regelmatig met een vleugje surrealisme. En soms ineens abstract. Bijna altijd kleurrijk, expressief en energiek. Met toewijding en passie gemaakt.

De stijl waarin een werk ontstaat hangt af van het moment. Aanleiding, gemoedstoestand en het proces van het schilderen zelf spelen hierbij een rol. Schilderijen die thematisch verbonden zijn, kunnen allemaal een andere stijl hebben, zoals de verschillende getuigen van eenzelfde gebeurtenis het allemaal anders zullen vertellen.

De wereld (of: werkelijkheid) zoals ik ervaar en zie, kan een aanleiding zijn om een andere werkelijkheid neer te zetten: die van het beeld. De werkelijkheid van het beeld vertelt iets over de wereld zoals spiegelend water iets vertelt over de omgeving buiten het water. De spiegeling is de werkelijkheid niet, maar kan er niet zonder. Tegelijkertijd heeft het water een eigen innerlijke wereld en een werkelijkheid die met de spiegeling niets van doen heeft. Dit geldt ook voor het beeld: het beeld heeft naast de ‘spiegeling’ ook een innerlijke werkelijkheid. Maar je kunt ook aan het oppervlak blijven, als je dat liever wilt…

Schilderijen

 

Tekeningen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *